Sandra - Maria Magdalena

Címkék: sandra klipklub

2009.01.28. 08:48

Na, most értelmet nyert számomra ez a blog. Teljes mértékben. Eddig csak azért csináltam, hogy jópofa adatokat(pl. Weird Al) tudjak meg a kedvenc videóimról, de ma új szintre lépett az egész. Elmondom a történetet az elejétől.

Valami '80-as évekbeli csodát kerestem mára, beugrott a Maria Magdalena. Az előadó elsőre nem, úgyhogy macerás keresgetés helyett beírtam Youtubera. Meglett és...

A történet másik kezdőpontja, hogy annak idején, valamikor a kilencvenes évek végén itthon még fogható volt a német Viva, valaki talán még most is olyan szerencsés(?), hogy élvezheti a germán muzsikusok műremekeit. Ezen mentek reklámok, persze még sokkal finomabban, nem volt 2 zene közt öt perc reklámszünet, a klipek 3/4-ét nem takarta el párkeresős sms-műsor, és sorozatokat se adtak. Csak zene. És a reklámok válogatás-lemezekre terjedtek ki. Ezek egyikében volt vagy 4 másodpercnyi részlet Sandra Maria Magdalena-jából. Az a kis részlet engem nagyon megfogott, és mivel sose láttam a teljes klipet, így érdekelt, mi van benne. Úgyhogy életem első(!!!) letöltött klipje Sandra Maria Magdalena-ja lett, 56kbit/s-os ultralassú neten. Igen, idiótaság volt 2 hónapig tölteni ezt, mivel nagyon lassította emellett a netezésem is, de akkor még ki tudta hogy 10Mbit/s-os netkapcsolatom lesz pár év múlva. Na és nagy nehezen lejött. Persze nem volt benne az rész, de azt hittem rosszul emlékszem. Azóta letöltöttem egyik másik változatot, de az se volt a vivarelámos.

Egészen mostanáig, a youtube ugyanis kidobta véletlenül a klip másik változatát. Persze maga a klip nem annyira jó, de legalább tudom hogy jól emlékeztem. Igaz, hogy emlékeimben az élt hogy valami földgömbszerű állványon áll Sandra, valójában pedig valami fogaskerekes emelvényen. Az is megmaradt - nem tudom miért - hogy női hosszú kesztyűt visel, de csak ilyen karkötőszerűsége van bicepsztájékon.

Az 1985-ös The Long Play c. albumról való a felvétel, több európai ország eladási listáját vezette, például a németekét. Ott 16 hétig bent maradt a 20 legjobb közt. Világszerte pedig összesen 21 országban volt első.

A tovább után a dalszöveg!

You take my love
You want my soul
I would be crazy to share your life
Why can't you see what I am
Sharpen the senses and turn the knife
Hurt me and you'll understand

I'll never be Maria Magdalena
(You're a creature of the night)
Maria Magdalena
(you're a victim of the fight)
(you need love)
Promise me delight
(You need love)

Why must I lie
Find alibis
When will you wake up and realize
I can't surrender to you
Play for affection and
Win the prize
I know those party games too

I'll never be Maria Magdalena
(You're a creature of the night)
Maria Magdalena
(you're a victim of the fight)
(you need love)
Promised me delight
(You need love)

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr74904107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása