...Valami ünnepnap volt, és kora reggel kivetett az ágy. Jobb dolgom nem lévén bekapcsolatam a tv-t, és a TV2-n akadtam ki. Most így a filmet újranézve az első fél óráról maradhattam le. Ami már akkor, évekkel ezelőtt beszippantott, az a hangulat volt. Jellemző persze a kereskedelmi tévékre hogy megveszik a lehető legjobb filmeket, aztán hajnali hatkor leadják. A kis gyerekek úgyse értik, más meg ki van olyankor fenn? A nézettség biztos 0,0 volt. 

Érdekel amúgy hogy milyen csomagban vették ezt a filmet, mik voltak a húzócímek. Mert hogy nem ez volt az biztos. Pedig...

Japánban nagy kultusza van Miyazaki filmjeinek, amellett hogy abszolút legjobb animációs filmek. Azt pedig hogy "animációs" nem lenézően mondom, legalább annyira kihasználják a filmnyelv adta lehetőségeket mint élőszereplős társaik. Az európai-amerikai kultúrvilágban így is kevésbé elterjedtek a japán animációk, bár az imdb toplistáján ez a film a 125., a legjobb Miyazaki film, a Chihiro szellemországban pedig a 60., úgyhogy tényleg nem trágyát talicskázik nekünk az öreg.

A film nagyon szép, erre találtam egy nagyszerű klipet ami a bejegyzés és a film újranézésének az aporpóját adta. A Röyksopp egyik legjobb számára rávágtak egy klipet a filmből, és hát csodaszép. Számomra hetekig tartó élmény volt a klip újranézegetése.

 A filmről magáról pedig holnap.

U.i: Új ötlet, naponta 1 klip, 1 másféle cikk. Így rendezett lesz szerintem, egyelőre beállok ebbe az üzemmódba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyorgia.blog.hu/api/trackback/id/tr44822077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása